Dapatkan Sebut Harga Perkhidmatan Sewa Khemah/Kanopi & Katering>>Dapatkan Quotation Sekarang!

Sewa Kanopi Khemah Johor Bahru – Murah & Berkualiti

BuffetCateringJohorBahru.com merupakan sebuah syarikat berpusat di Bukit Indah, Johor Bahru dan berpengalaman luas dalam bidang sewa kanopi dan pakej perkhidmatan katering.

Kami membekalkan masakan katering dan sewa kanopi khemah untuk pelbagai acara luar seperti majlis pertunangan, majlis perkahwinan, majlis jamuan, majlis korporat, pameran luar, kenduri kesyukuran serta majlis-majlis keramaian.

Canopy Rental Services in Johor Bahru

Events Decoration Services + Event Canopy

Wedding Packages & Hall Decoration Services In Johor Bahru

Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan PA sistem, hiasan dewan untuk perkahwinan, sistem pencahayaan dan hiasan untuk pelbagai acara lain.

Beroperasi secara meluas di sekitar Johor termasuklah daerah Johor Bahru, Skudai, Senai, Kulaijaya, Nusajaya, Kota Tinggi, Pontian, Batu Pahat, Kluang, Segamat dan Mersing membolehkan perkhidmatan syarikat kami terkenal dan menepati citarasa pelanggan.

1. Pelbagai Jenis Kanopi Khemah

Kami menyewa pelbagai jenis kanopi atau khemah yang moden dan menarik pada masa kini seperti kanopi Arabian, kanopi Piramid, khemah Marquee dan kanopi Transparent. Sebut sahaja warna tema dan jenis majlis yang dihendaki, kami pasti tidak akan menghampakan anda. Selain itu, kami juga menyewa peralatan kerusi, meja banquet, meja buffet, alat pembesar suara dan katering pada harga yang terbaik untuk anda.

2. Keselamatan Kanopi/Khemah

Tenaga pakar kami akan memastikan khemah atau kanopi yang dipasangkan berada dalam keadaan yang selamat. Sebarang masalah atau kerosakan yang terdapat pada khemah/kanopi akan diperiksa, diperbaiki dan ditukar dengan segera bagi mengelakkan sebarang isu keselamatan semasa majlis berlangsung.

3. Harga Sewa Kanopi Yang Berpatutan

Pakar kami dapat membantu anda menentukan jenis kanopi yang sesuai bagi pelbagai majlis mengikut kehendak anda pada harga sewa yang berpatutan. Selain itu, kami juga menawarkan pakej ekonomi dan pakej grand mengikut kesesuaian dan bajet pelanggan.

4. Kelebihan memilih kami

 • Kualiti kanopi yang baik
 • Pelbagai Jenis kanopi disewa
 • Keselamatan adalah keutamaan kami
 • Lebih menjimat kerana harga & pakej yang berpatutan
 • 100% mengikut keperluan anda
 • Meliputi seluruh kawasan Johor Bahru
 • Cepat & responsi mesra

5. Perkhidmatan Katering

Selain menyewakan kanopi khemah bagi pelbagai acara atau majlis anda, kami juga menyediakan perkhidmatan katering. Anda tidak perlu bimbang mengenai makanan dan minuman untuk majlis anda lagi. Makanan merupakan salah satu aktiviti yang penting dalam majlis-majlis sosial, perkahwinan ataupun korporat.

6. Kanopi Khemah Memberi Perlindungan Daripada Cuaca Panas Atau Hujan

Cuaca di Malaysia yang tidak menentu, matahari terik, hujan lebat dan sinar UV yang berbahaya berpotensi menjejaskan keseluruhan majlis anda! Walaubagaimanapun, anda tidak perlu terlalu bimbang kerana kami menyediakan perkhidmatan sewa bagi pelbagai jenis kanopi khemah dan memastikan majlis anda berjalan dengan lancar.

7. Perkhidmatan Pakej Lain

Perkhidmatan sewa khemah atau kanopi adalah satu perkhidmatan yang sangat praktikal, popular dan mendapat permintaan yang sangat tinggi. Syarikat kami juga membekalkan perkhidmatan hiasan atas pentas, hiasan dalam dewan, hiasan bagi kanopi, peralatan sistem bunyi dan lampu pada harga  berpatutan. Dengan ini, anda dapat meluangkan lebih masa kepada para jemputan dan tetamu yang hadir ke majlis anda.

Jika anda tidak pasti, kami boleh membantu anda menentukan saiz dan jenis khemah kanopi yang sesuai. Keselamatan dan kepuasan pelanggan adalah tanggungjawab dan keutamaan kami yang dijanjikan kepada para pelanggan.

Anda boleh menghubungi kami melalui telefon 019-7295055 / 012-7424261 atau klik tab di bawah untuk mendapatkan sebut harga secara percuma atau maklumat lanjut. 

 

Sewa Khemah Kanopi Kahwin Atau Sewa Khemah Kanopi Pengantin

Khemah kanopi adalah penting bagi sesebuah majlis perkahwinan terutamanya bagi majlis luar dewan atau di depan tempat kediaman anda. Kami menyewa kanopi yang paling sesuai untuk meraikan perkahwinan anda. Anda boleh memilih dari pelbagai jenis kanopi berkualiti tinggi dengan harga berpatutan.

Di Malaysia, penyewaan kanopi dan khemah mendapat permintaan yang tinggi dan semakin popular. Ini kerana harga sewa yang lebih murah jika dibandingkan dengan harga tempahan dewan yang semakin mahal. Selain itu, pelbagai pilihan jenis kanopi dan khemah serta perhiasan yang lebih unik dan mengikut citarasa anda spenuhnya menjadikan majlis anda mendapat lebih tumpuan dan menarik.

Khemah/Kanopi Perkahwinan Purple 1

Kanopi/Khemah Perkahwinan & Pengantin Outdoor Purple Theme 3

1. Pilihan Khemah Kanopi Perkahwinan

Kanopi Arabian dilengkapi dengan scallop serta pelengkap yang lain adalah paling disyorkan untuk majlis perkahwinan kerana ianya bergaya dan cantik. Walaubagaimanapun, pemilihan kanopi ataupun khemah perkahwinan serta hiasan bagi khemah kahwin mengikut kehendak anda. Menyewa kanopi perkahwinan adalah langkah yang praktikal untuk memastikan hari yang lancar dan melindungi kenangan anda dan tetamu anda.

2. Pelbagai Pakej Ditawarkan Untuk Majlis Perkahwinan

Kami menawarkan pelbagai pakej untuk perkahwainan anda seperti pakej ekonomi, pakej grand dan pakej mengikut bajet dan kesesuaian pelanggan. Untuk maklumat lanjut, anda boleh terus hubungi kami melalui talian 019-7295055 ataupun menghantar borang secara online. Klik Sini -> Hantar Borang

3. Hiasan Kanopi Atau Khemah

Hiasan kanopi ataupun khemah adalah penting. Anda tidak perlu bimbang kerana kami mempunyai lebih daripada 8 tahun pengalaman dalam perhiasan bagi majlis perkahwinan samada dalam dewan ataupun hiasa khemah kanopi. Hiasan dan warna mengikut tema dan kesesuaian majlis dan kehendak anda. Selain itu, kami turut menyediakan meja buffet, kerusi, meja banquet, alat pembesar suara dan juga perkhidmatan katering.

Dengan kos yang berpatutan, anda akan mendapat perkhidmatan yang memenuhi keperluan majlis anda dan kehendak anda.

JANGAN TUNGGU LAGI! Hubungi kami sekarang dengan klik untuk mendapatkan sebut harga secara percuma atau maklumat lanjut.

 

Sewa Khemah Kanopi Arabian

Kanopi Arabian merupakan pilihan yang terkenal jika dibandingkan dengan kanopi yang lain. Kebanyakan pelanggan kami menyewa kanopi khemah Arabian untuk majlis perkahwinan mereka kerana bentuknya yang amat cantik dan bersesuaian bagi pelbagai majlis. Jika kanopi Arabian ini dilengkapi dengan scallop serta pelengkap yang lain, maka majlis anda akan menjadi lebih unik dan sempurna.

Perkhidmatan Sewa Khemah/Kanopi Arabian di Johor Bahru

Kanopi/Khemah White 2

Perkhidmatan Sewa Khemah/Kanopi Arabian di Johor Bahru

1. Harga Sewa Yang Berpatutan Bagi Khemah Kanopi Arabian

Anda tidak perlu bimbang lagi untuk mencari penyewa khemah kanopi Arabian kerana kami menawarkan perkhidmatan sewa khemah atau kanopi di sekitar Johor Bahru. Sewa khemah kanopi untuk majlis anda merupakan pilihan yang bijak kerana kanopi arabian bukannya murah jika anda beli dan bukannya senang jika disimpan jikalau tiada tempat ruangan.

2. Kanopi Khemah Arabian Yang Kualiti

Kanopi Arabian adalah penting bagi sesebuah majlis terutamanya diadakan di depan kediaman, di luar dewan ataupun di tempat yang terbuka. Oleh sebab itu, khemah kanopi Arabian yang berkualiti amat diperlukan untuk melindungi tetamu-tetamu anda daripada matahari terik ataupun hujan semasa menjamu selera.

3. Memasang Khemah Kanopi & Hiasan Untuk Anda

Kami selaku memberi perkhidmatan sewa kanopi atau khemah Arabian, kami juga membantu anda memasang kanopi di tempat majlis diadakan. Selain itu, kami juga bertahun-tahun pengalaman dalam perhiasan bagi sesebuah majlis. Jika anda memerlukan kerusi, meja bufet, meja banquet ataupun alat pembesar suara, kami dapat memenuhi kehendak anda. Lebih-lebih lagi, kami juga menawarkan perkhidmatan katering untuk majlis anda.

Memberi perkhidmatan sewa khemah kanopi dan katering yang terbaik adalah tanggungjawab kami.

Dapatkan harga sewa sekarang, klik sini -> Sebut Harga Perkhidmatan Sewa Khemah/Kanopi

Sebarang pertanyaan atau sebut harga bai perkhidmatan sewa khemah kanopi, klik tab di bawah:

 

Sewa Khemah Kanopi Transparent

Khemah kanopi transparent juga dikenali sebagai khemah kanopi lut sinar. Kami menawarkan perkhidmatan sewa kanopi transparent untuk pelbagai majlis anda seperti majlis hari jadi, majlis perkahwinan, ataupun semasa perayaan Hari Raya, Tahun Bahru Cina, Deepavali dan majlis yang lain. Kanopi ini amat sesuai dipasang di tempat yang terbuka ataupun di depan kediaman anda pada waktu malam.

Transparent Canopy Rental in Johor Bahru

Transparent Canopy in JB

Perkhidmatan Sewa Khemah/Kanopi Transparent di Johor Bahru

1. Kelebihan Khemah Kanopi Transparent (lut sinar)

Kanopi transparent ini dapat memberi tetamu anda menikmati kecantikan sinaran lampu-lampu semasa menjamu selera pada waktu malam. Selain itu, kanopi ini dapat melindungi tetamu anda daripada hujan ataupun unsur-unsur luar.

2. Pemasangan Khemah Kanopi Transparent

Anda tidak perlu risau mengenai pemasangan kanopi ataupun hiasan bagi kanopi kerana tenaga pakar kami akan membantu anda. Dengan perkhidmatan ini, anda dapat meluangkan lebih banyak masa kepada agenda penting anda. Sebarang kerja mengenai kanopi dan perhiasan akan diuruskan oleh pihak kami.

JANGAN TUNGGU LAGI! Hubungi kami sekarang di talian 019-7295055 / 012-7424261 ataupun Whatsapp kami untuk mendapatkan harga sewa yang terbaik ataupun mendapatkan maklumat selanjutnya.

Kami sedia memberi perkhidmatan yang terbaik bagi memehuni keperluan dan kehendak anda.

Dengan kos sewaan khemah kanopi yang berpatutan,  berpengalaman dalam hiasan majlis, perkhidmatan katering dan pemasangan kanopi, kami pasti merupakan PILIHAN UTAMA anda!

 

Sewa Khemah Marquee

Khemah Marquee biasanya bersaiz lebih besar daripada khemah kanopi yang lain. Ianya juga dikenali sebagai Marquee Tent dan hampir serupa dengan kanopi yang bentuk “A”. Khemah Marquee sedikit melengkung apabila dilihat dari jauh. Di Malaysia, Khemah Marquee biasanya berukuran 15 meter x 5 meter dan dapat memuat 10 meja bulat bersama dengan kerusi. Khemah ini kelihatan lebih cantik jika dihiasi dengan under layer ataupun lelangit.

Marquee tent biasanya digunakan dalam majlis korporat, seminar, majlis perayaan, majlis perkahwinan pelancaran produk baru dan sebagainya. Struktur khemah Marquee yang lebih kuat daripada khemah biasa  dan dikelilingi oleh dinding kanvas-cadar memberi lebih banyak teduhan.

1. Perkhimatan Sewa Khemah Marquee

Kami menawarkan perkhidmatan sewa kanopi dan khemah marquee yang lengkap serta berkualiti tinggi untuk keperluan majlis anda dengan harga yang berpatutan. Kami memberi perhatian yang sepenuhnya ketika proses pemasangan khemah dan kanopi. Pelanggan boleh membuat anggaran bajet yang sesuai mengikut kemampuan.

2. Kelengkapan Kanopi dan Marquee Tent

Kami menyewa semua jenis peralatan yang berkaitan dengan kelengkapan Khemah  Marquee  seperti meja banquet, meja bulat, kerusi, alas meja, scallop, sarung kerusi dan sebagainya.

3. Kenapa Pilih Kami?

 • Perkhidmatan Sewa Bagi Pelbagai Khemah dan Kanopi
 • Harga Sewa Yang Berpatutan
 • Khemah dan Kanopi Yang Berkualiti Tinggi
 • Perkhidamatan Katering Untuk Majlis Anda
 • Hiasan Dewan, Hiasa Kanopi dan Khemah
 • Mengikut Kesesuaian & Bajet Pelanggan
 • Menawarkan Pakej Perkahwinan
 • Memastikan Khemah Atau Kanopi Yang Disediakan Berada Dalam Keadaan Selamat & Bersih Sebelum Dihantar Kepada Pelanggan
 • Sebarang Kerosakan Khemah Kanopi Akan Diperiksa, Diperbaiki & Ditukar Dengan Segera!

Untuk maklumat lanjut, anda boleh klik tab di bawah untuk mendapatkan sebut harga secara percuma.